Unto a Good Land

Andet Kapitel: På Fremmede Egne

Vores hovedpersoner ankommer sammen med Molir og Malek til Reik, hvor havnelejet tilsyneladende er i problemer. En stor hoben mennesker i gule klæder blokerer syd-bredden og har okkuperet færgen. Mange mennesker sidder trætte på nordsiden og kan ikke komme over.

Hovedpersonerne hjemforhandler en pris med en flodpram om at komme til Altdorf. Bedst som Erhardt har hjemforhandlet en rimelig pris og er i færd med at sælge de overskydende muldyr for at rejse summen, ankommer to elvere, Tarquin og hans “niece” Sanya. Tarquin forsøger først at overbyde hovedpersonerne – med en voldsom overpris på 50 mark – men lader sig formilde og går med til at dele prammen så langt som til Altdorf. Selv skal elverne til Marienburg.

På turen forsøger Erhardt at slå en sludder af elverne, men de er meget private og Tarquin synes ikke at være interesseret i, at Sanya taler med andre. Imens oversætter Emily videre på di Lorenzos dokumenter og finder frem til, at papirerne – og derfor dukken – er mindst 27 år gamle.

En sen nattetime, mens kun enkelte bådsmænd og en divinerende Emily er vågne, springer Sanya i floden og svømmer væk. Emily råber Mand Overbord og Tarquin går i panik; tilbyder hovedpersonerne 200 Mark for at skaffe hende tilbage – en decideret formue. Eveline springer i floden, mens dværgene springer af på nordbredden og løber tilbage langs bredden. Imens bremses prammen til holdt.

Eveline når Sanya på bredden, men overraskes af et magisk angreb; væltes af en globe af vand til brystkassen. Sanya stikker af igennem skoven, og en vild jagt følger. Eveline når op til Sanya i en lysning, hvor elverpigen forsøger at købe sig fri – nævn din pris! Eveline foreslår 50 Mark, men ombestemmer sig og lader Sanya gå uden vederlag. Sanya smider en pose med nogle småting i og bedyrer, at hun skylder Eveline en tjeneste, før hun forsvinder i natten. Posens indhold er nogle penge, en øglefods-amulet og en glaskugle i form af et stort, grønt øje.

Tilbage på skibet må Eveline rapportere, at Sanya slap væk. Tarquin forsøger at hyre dværgenes hjælp til at skaffe hende tilbage, og vores hovedpersoner aftaler at mødes med Molir og Malek i havnebyen til Altdorf 14 dage senere.

Man rejser videre langs floden og lander sikkert i Altdorf, hvor Erhardt fasttalker skibskaptajnen til at give dem en rabat, da Tarquin jo så at sige har betalt for passage hele vejen til Marienburg – og der skal de jo slet ikke hen. Eveline bruger nogle af Sanyas penge på en rustning og et skjold, og snart drager man gennem Imperiets hovedstad til Celestial College, hvor Emily til sin bestyrtelse opdager, at Karl Eschener ikke er vendt tilbage til sin pind. Hun regnede ellers med, at han havde teleporteret sig ud af Jokumsdagsmassakren – men måske ikke?

I gårdhaven, hvor Erhardt og Eveline venter, kommer pludselig en høj mand i Celestial rober til syne, omgivet af Akolytter. Han stiler direkte mod kærren med dukken, flår tæpper til side og afslører sarkofagen, før Eveline kan reagere. Med en harmdirrende tone spørger han, hvor de har fået den fra?

Comments

lakridspibe

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.